Baziniai aliejai

Nakvišų

Botaninis pavadinimas: Oenothera biennis

Augalo dalis: Sėklos


Šis augalinis aliejus (angl. Evening primrose oil), gaunamas iš Oenothera biennis augalų sėklų, plačiai žinomas ir naudojamas medicinoje nuo senų laikų. Nakvišų aliejus turi daug vitaminų ir mineralinių medžiagų bei gamma-linoleino rūgšties ( 9,5 %), ypač naudingos mūsų audinių ląstelėms. Dėl savo turtingos sudėties ir unikalių savybių nakvišų aliejus populiarus ir kosmetikoje – tiek vienas, tiek kaip sudėtinė įvairių odos priežiūros priemonių dalis.Tai švelnus aliejus, gerai įsiskverbia į odą, drėkina, maitina ją, gerina odos mikrocirkuliaciją ir saugo nuo aplinkos poveikio. Specialistai teigia, jog nakvišų aliejus turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, ypač rekomenduojamas sausai odai. Populiarus odos priežiūros priemonėse, skirtose senstančiai, suerzintai odai su išsiplėtusiais kapiliarais.

Geriausia tepti ant drėgnos odos - tada aliejus susigeria geriausiai!




Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.